צילום: וואפא. הופיע באתר הרשמי של סוכנות הידיעות הרשמית הפלסטינית
עיתוננו הוקם לפני 7 חודשים, והיום גיליון 40.
את תקופת ההרצה נמשיך עד שהעיתון יגיע לדעת קוראינו ולדעתנו לעיצוב ולמתכונת מתמשכים.
להקמת כלי תקשורת היבטים רבים, ובהשאלה נאמר שעיתוננו לובש לאט ובעקביות את כל בגדיו…
בהרצה إطلاق صحفية جديدة
גיליון 00040 28.04.22
רואה אור פעם בשבוע בימי חמישי, לצד עדכונים לפי הצורך:
editor@tipp.co.il
איראן אשר בתמיכתה, הצליח לאחרונה ארגון הטרור חמאס לבסס תשתית לוגיסטית בגדה המערבית, משלמת בעצמה את מחיר הטרור של האסלאם הקיצוני הסוני בגבולה עם אפגניסטן. בעקבות כמה פעולות טרור של דאעש שהיו בחודשים האחרונים באפגניסטן, הגבירה איראן את דריכותה בגבולה עם אפגניסטן, עד כדי כך שצבא איראן וצבא הטאליבן היו השבוע על סף של חילופי אש.
המניע החיצוני לתקרית בין איראן ואפגניסטן היה סלילה של כביש בגבול בין המדינות, על ידי צבא הטאליבן, אבל המניע העמוק יותר הוא חששה של איראן כי ארגון הטרור דאעש ישתלט על אפגניסטן "שסועת הקרבות", ויצית להבה באזור שתערער גם את היציבות בתוך איראן. הנשיא האיראני ראיסי הזהיר השבוע את אפגניסטן מפני פעולות הטרור שמתרחשות בה, והודיע כי ארצו תהיה מוכנה לשתף פעולה עם אפגניסטן למציאת האשמים בפעולות הטרור ובמיגור הטרור וקעקוע התבססותו באפגניסטן. כן אמר הנשיא האיראני כי איראן תהייה מוכנה לסייע לנפגעי הטרור בקרב האוכלוסייה האפגאנית.
האם הניסיון הזה גורם לאיראן לזנוח את תמיכתה בטרור של האסלאם הקיצוני בגדה המערבית? כנראה שלא, שכן השבוע גילתה יחידת תצפיתניות של צה"ל ניסיון של חיזבאללה להבריח נשק תקני לתוך ישראל, אשר נמעניו הם כנראה ארגוני הטרור של האסלאם הקיצוני הסוני בגדה המערבית.
28.04.2022 tipp
Iran, with the support of which the terrorist organization Hamas has recently succeeded in establishing a logistical infrastructure in the West Bank, is itself paying the price of the terrorism of Sunni extremist Islam on its border with Afghanistan. Following several ISIS terrorist attacks in Afghanistan in recent months, Iran has increased its alertness on its border with Afghanistan, so much so that the Iranian and Taliban armies were on the verge of an exchange of fire this week.
The external motive for the incident between Iran and Afghanistan was the construction of a road on the border between the two countries, by the Taliban army, but the deeper motive is Iran's fear that the terrorist organization ISIS will take over Afghanistan "torn by wars" and ignite flames in the region and within Iran. Iranian President Raisi this week warned Afghanistan against the terrorist acts taking place in it and announced that his country would be willing to cooperate with Afghanistan to find the culprits in the terrorist acts and the elimination of terrorism and prevent its establishment in Afghanistan. The Iranian president also said that Iran would be willing to even help the victims of terrorism among the Afghan population.
Does this attempt cause Iran to abandon its support for the terror of radical Islam in the West Bank? Probably not, since this week the IDF's observation unit discovered an attempt by Hezbollah to smuggle standard weapons into Israel, whose recipients are probably the terrorist organizations of Sunni extremist Islam in the West Bank.
21.04.2022 tipp
צוותים קרביים של חיילי צה"ל, צורפו אתמול בירושלים לצוותים קרביים של משמר הגבול. החיילים היו מצוידים בכלי נשק, בניגוד למה שדווח בשבוע שעבר שרק מפקדים יהיו חמושים, והחיילים סיירו עם מחסניות בהכנס, בניגוד נוסף לדיווחים המקוריים; כיוון שמדובר בלוחמים, כלי הנשק כוללים גם מטולי רימונים. הציבור בכיכר ציון אתמול למשל, קיבל את המראה בטבעיות גמורה, והסיור החמוש המשותף לא עורר כל התנגדות, להפך, נראה היה שהסביבה מרוצה מהערך המוסף הביטחוני. הרושם הוא שהציבור מתעלם מהסכנה שטמונה במהלך כזה, ולפחות מסכים לו בשתיקה; העיתונות הממוסדת לא מתעניינת, וגם ההתעניינות הראשונה שהייתה לפני כשבוע בהחלטה לשגר חיילים לרחובות, דעכה; בממשלה קלטו את האווירה ודילגו על סעיף הדיון הציבורי, שמאפיין סוגיות בעלות משקל, והנפיקו את הצו; על פי התמונות המצורפות, הגורמים הביטחוניים אף הרחיבו את הצו, או לפחות את מה שהשתקף מהדיווחים הקודמים. זוטות כמו דמוקרטיה, וכללים דמוקרטיים, נועדו כנראה לתקופות שקטות יותר.
האם יש כעת סכנה לדמוקרטיה ישראלית? בוודאי שלא. כעת הדמוקרטיה הישראלית איתנה, גם אם היא במשבר פוליטי, אבל כאשר הגבולות נפרצים, והציבור מגלה רפיסות רעיונית בקשר לסוגיות מהותיות, ומחשבתו נראית כמתנוונת ומתעוורת, וכאשר העיתונות הפופולרית שזהו תפקידה נחלשת רעיונית ומתעוורת, ואינה מתריעה באופן ממושך ונוקב, הדרך לפריצות נוספות נסללת, והן עלולות בעתיד לסכן את המשטר הדמוקרטי. זאת כנראה הסיבה שמקלים ראש בתמונות האלה, המצורפות לכאן: הרי כל אחד יודע שהמשטר הדמוקרטי מושרש עמוק בישראל, ואף אחד לא מאמין ע"כ שצירוף חיילים הוא צעד בדרך למשבר משטרי.
בתחילת 2020, ראשית משבר הקורונה, בעת מצוקה ציבורית ושלטונית קשה, אפילו קשה מהנוכחית, נשלחו חיילים לצמתים, בתמונה שכמעט נשכחה לפני כן מהזיכרון הציבורי הישראלי. בשבועות הראשונים אמנם היה על כך דיון ציבורי, אבל הוא לא היה מאוד מפותח, והעיתונות הממוסדת והציבור הכירו דה פקטו בצורך הזה, ולא זעקו. יתכן שפריצת הסכר בראשית משבר הקורונה, עומדת במוקד השתיקה הציבורית וההסכמה בשתיקה של העיתונות לשלוח פעם נוספת חיילים לערים. הרי זה כבר קרה, והשמיים לא נפלו, ולא המשטר.
מדוע לא מגייסים עשרות אלפי לוחמים משוחררים, או צעירים חרדים למשמר אזרחי תחת חוק אד הוק, לתקופה קצובה, ושומרים בכך גם על מראית עין דמוקרטית שהיא בעלת חשיבות ציבורית מכרעת? כי הציבור הישראלי והעיתונות הממוסדת, לא רואים בכך צורך דחוף במידה הראויה, זו אשר תביא את הפוליטיקאים לעצור מיד שיגור של חיילים לרחובות.
07.04.2022 tipp
Combat teams of IDF soldiers were added yesterday in Jerusalem to combat teams of the Border Police. The soldiers were equipped with weapons, contrary to what was reported last week that only commanders would be armed, and the soldiers patrolled with inserted cartridges, in further contrast to the original reports; Since these are fighters, the weapons also include grenade launchers. In Zion Square yesterday, for example, the look was received quite naturally, and the joint armed patrol did not cause any opposition among the public; on the contrary, the people in the square seemed satisfied with the added security value. The impression is that the public ignores the danger inherent in such a course, and at least agrees with it in silence; The established press is not very interested, and even the first interest that was about a week ago in the decision to send soldiers to the streets, has waned; The government understood the atmosphere and skipped the public debate clause, which characterizes weighty issues, and issued the official order; According to the attached photos, the security forces even expanded the order, or at least what was reflected from the previous reports. Trivia like democracy, and democratic rules, are probably meant for quieter periods.
Is there now a danger to Israeli democracy? of course not. Now Israeli democracy is strong, even if it is in a political crisis, but when the borders are breached, and the public shows ideological weakness in connection with substantive issues, and his mind seems degenerate and blinds, and when the popular press weakens ideologically and blinds, even though it is its job, and it does not warn in a prolonged and poignant way, the way to further errors is paved, and they may in future jeopardize the democratic regime. This is probably the reason why these pictures, attached here, are taken lightly: after all, everyone knows that the democratic regime is deeply rooted in Israel, and no one believes that the addition of soldiers is a step on the way to a regime crisis.
At the beginning of 2020, at the beginning of the Corona crisis, during a severe public crisis, even more severe than the current one, soldiers were sent to intersections, in a picture that had almost been forgotten before from Israeli public memory. In the first weeks there was indeed a public debate about it, but it was not very developed, and the institutional press and the public recognized de facto this need and did not shout. It is possible that the breach of the dam at the beginning of the Corona crisis is at the center of public silence and the tacit agreement of the press to send troops to the cities once again. After all, it has already happened, and the sky has not fallen, nor has the regime.
Why not recruit tens of thousands of liberated fighters, or ultra-Orthodox youths for civilian guard under ad hoc law, for a fixed period, while also maintaining a democratic semblance that is of crucial public importance? Because the Israeli public and the institutional press do not see this as an urgent need, which will lead politicians to immediately stop sending soldiers to the streets.
תנועת חמאס ניצחה בבחירות המוניציפליות בחברון ובטול כרם. התנועה טשטשה את ההתמודדות שלה בבחירות האלה, באופן שלא התמודדה בהן כתנועה, אבל פעיליה המרכזיים התמודדו ברשימות עצמאיות. בעקבות ניצחונה בחברון, חמאס מאיימת כעת על רמאללה, ואם היא תנצל את התשתית הפוליטית לפיתוחה של יכולת לוגיסטית, היא תאיים גם על מרכז ישראל, ואולי היא כבר מאיימת.
מדוע ישראל והרשות הפלסטינית לא טרפדו את השתתפות חמאס בבחירות? ככל הנראה כי חמאס כאמור לא התמודדה: היא שלחה פעילים חשובים שלה להתמודד ברשימות עצמאיות, ובכך הרדימה את הרשות הפלסטינית ואולי גם את ישראל. שיטת הפעולה החתרנית הזאת באמצעות ארגונים לא מדינתיים מאפיינת את איראן, אשר לה יחסים טובים עם חמאס, והיא משתמשת בה בלבנון ובתימן. הרשות וישראל הצרו אמנם את צעדיהם של פעילי חמאס בחודשים האחרונים, והרשות אף פעלה בכוח באוניברסיטת ביר זית, בג'נין ופעם אחת עליה דיווחנו, היא פעלה גם בירושלים, כנראה בעצימת עין של כוחות הביטחון הישראלים. אבל עצמת הפעילות הזאת לא הספיקה כדי למנוע מחמאס להתמודד; מצד שני אולי אף הוסיפה לה תומכים בגדה.
בשבוע שעבר הערכנו כאן כי חמאס תזכה בבחירות בחברון ובשכם. חברון היא עיר אסטרטגית חשובה מבחינת ישראל, שכן היא משקיפה על מרכז הארץ, ואפשר להגיע ממנה במהירות לערי מפתח בישראל, ובדרך להסתייע בישובים פלסטינים נוספים שנמצאים במורד כביש 35, דוגמת תרקומיא ואידנה.
אופן פעולתה של חמאס בבחירות האלה, נרמז בדבריו של אסמעיל הניה שאמר ביום רביעי (30.03) כי "עזה עשתה את שלה". הניה רמז בכך כי מרכז הכובד של התנועה עובר לגדה המערבית, אבל לא אמר מדוע. יתכן כי חמאס הבחינה בניצנים של התקוממות אזרחית בעזה, ובדרישה רחבה לשפר את תנאי החיים הירודים, ואלה עלולים לאיים על התפתחותה של הרצועה כבסיסה הפוליטי של חמאס, ועל רצונה של התנועה לפתח ברצועה מערכת שלטונית ממוסדת ומבוססת שתאפשר להתרחב לגדה המערבית, תכנית אשר מחייבת שיפור בתנאי החיים בעזה, ויציבות ביטחונית. יתכן כי הרצון לפתח מערכת פוליטית גם בגדה המערבית ובאמצעותה לפתח יכולת לוגיסטית טרוריסטית מאיימת, גרמה לתנועה לעשות את המהלך אשר מצד אחד יאפשר לה לבסס מערכת שלטונית אזרחית ויציבה ברצועה, ולקדם את שיקומה בכסף חיצוני, ויחד עם זאת להתפשט בזירת הגדה ואף לאיים על שלטונה של רמאללה.
ביום רביעי (30.03) גינה אבו מאזן את הפיגוע שהיה ביום שלישי בבני ברק. ההערכה היא כי נשיא הרשות הפלסטינית וראש אשף ותנועת פתח עשה זאת, כדי להביע את חששו העמוק מהתבססותה של חמאס ומהאיום שנוכחותה הפוליטית החדשה מבטאת כלפי רמאללה. לאור הצלחתה של חמאס לקנות אחיזה פוליטית משמעותית בגדה, הנשיא עבאס יצא נגדה כעת, כאשר הניצחון עדין אינו מפושט על פני כל הגדה, אלא בשני מוקדים בצפון הרשות ובדרומה, וזאת כדי לגרום לישראל להתחדד ולפתוח במאבק נוקב נגד חמאס בגדה המערבית. במהלך ועידת אשף לפני כחודשיים אמר אבו מאזן "אנחנו עם האסירים עד הגרוש האחרון", ויתכן כי התבטאות זאת הייתה ניסיון מוקדם של הרשות ושל פתח לבלום את התפשטות חמאס אשר אותה צפו כבר אז.
במהלך הפסגה שהייתה בנגב, ביקר מלך ירדן ברמאללה, ונפגש עם אבו מאזן. שיעור הפלסטינים בירדן עולה על שני שליש מאוכלוסייתה, וכל תמורה פוליטית בשטחים, עלולה להשפיע על ירדן. יתכן כי הפגישה הזאת נובעת מהערכתו של מלך ירדן כי איראן מעורבת במהלך של חמאס, לאור יחסיה הטובים של איראן עם חמאס ולאור שיטת הפעולה המתוחכמת שלא אפיינה עד כה את התנועה, וזאת הסיבה למהלכו הכפול: הימנעות ירדן מהשתתפות בוועידת הנגב, ופגישה דחופה עם אבו מאזן. אופן הפעולה המתון והזהיר, ותשומת הלב למהלכים בחברה הפלסטינית, אפיינו, גם את אביו, המלך חוסיין.
בקריית ארבע הצמודה לחברון ,כמו גם במערכת הביטחון וכמו בעיתונות הממסדית בישראל, לא מייחסים חשיבות רבה לכך שחמאס ניצח בחברון, ורכש אחיזה פוליטית בצפון ובדרום הגדה, ויש בהן כמעט תמימות דעים ממסדית ועיתונאית כי לפיגועים שהיו בשבוע וחצי האחרונים אחראית דאעש, אשר לה, להבדיל מחמאס אין כל תשתית פוליטית וממילא לא תשתית לוגיסטית בישראל, והיא יריבתה של איראן. לאור האירועים הפוליטיים והביטחוניים האחרונים, ועל רקע שלושת הפיגועים שהיו בשבוע וחצי האחרונים, הביעו בקריית ארבע אי אמון נוקב בממשלת ישראל (ר' וידאו לעיל). אם כי גם שם כאמור, לא מייחסים משמעות לניצחון של חמאס בחברון.
31.03.2022 tipp
فازت حماس في الانتخابات البلدية في الخليل وطولكرم. ضبابي الحراك في خوض هذه الانتخابات ، بطريقة لم يخوضها كحركة ، لكن نشطاءه الأساسيين ترشحوا على قوائم مستقلة. بعد انتصارها في الخليل ، تهدد حماس الآن رام الله ، وإذا استخدمت البنية التحتية السياسية لتطوير القدرات اللوجستية ، فإنها ستهدد أيضًا وسط إسرائيل ، وربما تكون تهديدًا بالفعل
لماذا لم تنسف إسرائيل والسلطة الفلسطينية مشاركة حماس في الانتخابات؟ يبدو أن حماس لم ترشح نفسها كما هو معلن: لقد أرسلت نشطاء مهمين لها للترشح على قوائم مستقلة ، الأمر الذي جعل السلطة الفلسطينية تنام وربما إسرائيل كذلك. هذا الأسلوب التخريبي في العمل من خلال المنظمات غير الحكومية يميز إيران التي تربطها بحماس علاقات جيدة ، وتستخدمها في لبنان واليمن. على الرغم من أن السلطة الفلسطينية وإسرائيل قد ضيقتا من الخطوات التي اتخذها نشطاء حماس في الأشهر الأخيرة ، إلا أن السلطة الفلسطينية عملت بالقوة في جامعة بير زيت في جنين ، وبمجرد نشرها ، عملت أيضًا في القدس ، على ما يبدو بعيون الإسرائيليين. قوات الأمن مغلقة. لكن كثافة هذا النشاط لم تكن كافية لمنع حماس من المواجهة. من ناحية أخرى ، ربما أضافت مؤيدين لها في الضفة.
في الأسبوع الماضي قدرنا هنا أن حماس ستفوز في الانتخابات في الخليل ونابلس. تعتبر الخليل مدينة إستراتيجية مهمة لإسرائيل ، حيث تطل على وسط البلاد ، ويمكنك الوصول بسرعة إلى المدن الرئيسية في إسرائيل ، وفي الطريق تحصل على المساعدة من المجتمعات الفلسطينية الأخرى الواقعة على الطريق السريع 35 ، مثل ترقوميا وإيدنا.
الطريقة التي تعمل بها حماس في هذه الانتخابات متضمنة على لسان إسماعيل هنية الذي قال يوم الأربعاء (30 آذار) إن "غزة فعلت ما تريد". ولمح هنية إلى أن مركز ثقل الحركة يتحرك إلى الضفة الغربية ، لكنها لم تذكر السبب. من الممكن أن تكون حماس قد لاحظت براعم انتفاضة أهلية في غزة ، ومطالبة واسعة بتحسين الظروف المعيشية السيئة ، الأمر الذي قد يهدد تطور قطاع غزة كقاعدة سياسية لحماس ، ورغبة الحركة في تطوير مؤسساتية ووطنية. النظام القائم في قطاع غزة ، الحياة في غزة ، والاستقرار الأمني. من الممكن أن تكون الرغبة في تطوير نظام سياسي في الضفة الغربية أيضًا ومن خلالها لتطوير قدرة لوجستية إرهابية مهددة ، دفعت الحركة إلى القيام بخطوة تسمح لها من جهة بإقامة نظام مدني مستقر في قطاع غزة ، وتعزيز إعادة تأهيله بأموال خارجية رام الله.
ندد أبو مازن ، الأربعاء ، 30 آذار / مارس ، بالهجوم الذي وقع يوم الثلاثاء في بني براك. وتشير التقديرات إلى أن رئيس السلطة الفلسطينية ورئيس الساحر وحركة فتح قد فعلوا ذلك ، للتعبير عن قلقه العميق من قيام حماس والتهديد الذي يمثله وجودها السياسي الجديد على رام الله. في ضوء نجاح حماس في كسب سيطرة سياسية كبيرة على الضفة الغربية ، فإن الرئيس عباس يعارضها الآن ، ولا يزال الانتصار غير منتشر في جميع أنحاء الضفة الغربية ، ولكن في مركزين شمال السلطة الفلسطينية وجنوبها ، جعل إسرائيل أكثر حدة وبدء قتال حاد ضد حماس في الضفة الغربية. قال أبو مازن خلال مؤتمر سحري قبل نحو شهرين ، "نحن مع الأسرى حتى الطلاق الأخير" ، ومن المحتمل أن يكون هذا التصريح محاولة مبكرة من قبل السلطة الفلسطينية وفتح لوقف انتشار حماس الذي كان بالفعل. قيد المشاهدة في ذلك الوقت.
خلال قمة النقب زار ملك الأردن رام الله والتقى بأبو مازن. تتجاوز نسبة الفلسطينيين في الأردن ثلثي سكانها ، وأي تغيير سياسي في المناطق يمكن أن يؤثر على الأردن. ويحتمل أن يكون هذا الاجتماع نابعًا من تقدير ملك الأردن بأن إيران متورطة في تحرك حماس ، في ظل علاقات إيران الجيدة مع حماس ، وفي ظل أسلوب العمل المتطور الذي لم يميز الحركة حتى الآن. مسار العمل المعتدل والحذر ، والاهتمام بالتحركات في المجتمع الفلسطيني ، اتسم به والده الملك حسين.
في كريات أربع ، المتاخمة للخليل ، وكذلك في المؤسسة الدفاعية والصحافة الإسرائيلية ، فإن انتصار حماس في الخليل ، الذي اكتسب سيطرة سياسية في شمال وجنوب الضفة الغربية ، ليس مهمًا على المستوى المؤسسي إجماع صحفي: حماس لا تملك بنية تحتية سياسية ولا بنية تحتية لوجستية في إسرائيل بأي حال من الأحوال ، وهي خصم إيران. في ضوء الأحداث السياسية والأمنية الأخيرة ، وعلى خلفية الهجمات الإرهابية الثلاثة التي وقعت في الأسبوع ونصف الأسبوع الماضي ، أعربت كريات أربع عن عدم ثقتها الشديدة في الحكومة الإسرائيلية (انظر الفيديو أعلاه). على الرغم من وجود ذلك ، كما ذكرنا ، لا يوجد أي مغزى في انتصار حماس في الخليل.
ההערכה כרגע היא שחמאס עלול לזכות בשתי ערים חשובות בבחירות שיהיו ביום שבת, בשכם ובחברון. אבל פתח יזכה ככל הנראה ביותר ערים וביותר קולות; תוצאות הבחירות יתבררו בתחילת השבוע הבא. חמאס עשה בחודשים האחרונים כל שביכולתו כדי לשנות את התמונה הפוליטית הפלסטינית הצפויה של ניצחון הפתח, כשהוא רותם לעזרתו ארגוני סטודנטים, ותאי חמאס ברחבי הגדה. ישראל וגם הרשות הפלסטינית, סיכלו התארגנויות כאלה, והרשות הפלסטינית אף הצרה צעדי סטודנטים וסגל באוניברסיטת ביר זית, כולל הפסקת פעולתן של סמכויות אקדמיות באוניברסיטה; בנוסף עצרה הרשות פעילי חמאס בערים הפלסטיניות למשל בג'נין, ולפני כחודשיים דיווחנו כאן על פעילות של המשטרה הפלסטינית בירושלים, ללא ידיעתה של משטרת ישראל, ואולי בעצימת עין של ארגוני ביטחון ישראלים למען האינטרס המשותף של סיכול תאי חמאס. אבל למרות המסע נגדו, חמאס המשיך לפעול, ואף עשה פיגועים בחודשים האחרונים, כשהוא ממקד את פעולותיו בגדה המערבית, ובירושלים, כדי להשפיע על תוצאות הבחירות המוניציפליות ביום שבת 26 במארס. גם על הצפי הזה דיווחנו כאן לפני כחודשיים, והתרענו על הקשר בין הבחירות לבין פיגועים. אתמול ביצע את הרצח תומך של האסלאם הקיצוני, באותה דרך בה נוהגים חמאס וג'יהאד לקיים את מלחמתם: בפעולות מהגב, נגד אזרחים בלתי חמושים, אשר לרובם אין הכשרה בסיכול של תקיפה באמצעות סכין מהגב במטרה לטבוח. בשבוע שעבר פרסמנו כאן בלעדית כי אסירים פלסטיניים מאיימים לפתוח בשביתת רעב ביום שישי 25 במארס, ערב הבחירות האמורות. גם את השביתה הזאת יש להערכתנו לראות בהקשר של הניסיון של ממשלת עזה להטות את תוצאות הבחירות לטובתה.
23.03.2022 tipp
It is currently estimated that Hamas may win two important cities in the elections on Saturday, in Nablus and in Hebron. But Fatah will probably win the most cities and the most votes; The election results will be clear early next week. In recent months, Hamas has done everything in its power to change the expected Palestinian political picture of Fatah's victory. As he enlists the help of student organizations, and Hamas cells throughout the West Bank. Israel, as well as the Palestinian Authority, have thwarted such organizations, and the Palestinian Authority has even reduced the activities of students and faculty members at Bir Zeit University, including the cessation of the operation of academic authorities at the university. In addition, the PA arrested Hamas’s operatives in Palestinian cities, for example in Jenin, and about two months ago we reported here on the activities of the Palestinian police in Jerusalem, without the knowledge of the Israel Police, and perhaps in the deliberate disregard of Israeli security organizations to achieve a common interest in thwarting Hamas cells.
But despite the campaign against the organization, Hamas has continued to operate, and has even carried out terrorist attacks in recent months, targeting its operations in the West Bank, and in Jerusalem, to influence the outcome of the March 26 municipal elections. We also reported this expectation here about two months ago and warned about the connection between the election and terrorist attacks.
A supporter of radical Islam carried out the assassination yesterday, in the same way that Hamas and jihad are waging their war: in operations behind the backs, against unarmed civilians, most of whom have no training in thwarting a knife attack, with the aim of slaughtering. Last week we exclusively reported that Palestinian prisoners were threatening to go on hunger strike on Friday, March 25, on the eve of the said election. We also believe that this strike should be seen in the context of the Gaza government's attempt to skew the election results in its favor.