כלי התקשורת באיראן מאשימים את ישראל בפגיעה מכוונת ביחסי איראן טורקיה. השאלה אינה אם ישראל אכן ניצלה את האירועים כדי להעמיק את הקרע בברית האיראנית/טורקית אשר בעבר הדאיגה ישראלים כה רבים, אלא האם משמרות המהפכה לא חישבו במדויק את מדיניותה של איראן, כשפעלו על אדמת טורקיה, ושגרו אליה מתנקשים באמצע עונת התיירות. ראש המודיעין של ארגון הטרור האיראני, שילם את המחיר ופוטר מתפקידו, כנראה גם בעקבות הדרישה הטורקית לענישה חזותית. איראן אכן הענישה את האיש ובאותה הזדמנות נדירה, אף העלתה אותו בדרגה.
איראן הודיעה בנוסף כי כלל לא התכוונה לפגוע בתיירים תמימים, ובחתירתה לנקמה, היא מתכוונת לנקום רק בישראלים שאחראיים להתנקשויות בשטחה, כלומר בפקידים ישראלי רשמיים.
האם הממשל האיראני אכן מביע כעס כלפי משמרות המהפכה, על שיגור מתנקשים לטורקיה? המדיניות האיראנית הכפולה, היא אבן יסוד בהתנהגות הפוליטית מדינית של איראן, ולפיכך אינה תומכת בהנחה הזאת. או ככתוב בעמוס, הילכו שניים יחדיו בלתי אם נועדו?
تتهم وسائل إعلام إيرانية إسرائيل بتعمد الإضرار بالعلاقات الإيرانية التركية. السؤال ليس ما إذا كانت إسرائيل قد استغلت الأحداث لتعميق الصدع في التحالف الإيراني / التركي الذي أثار قلق الكثير من الإسرائيليين في السابق, ولكن ما إذا كان الحرس الثوري لم يحسب بدقة سياسة إيران عند العمل على الأراضي التركية وأرسل القتلة إلى في منتصف الموسم السياحي. رئيس مخابرات التنظيم الإرهابي الإيراني دفع الثمن وطُرد, على ما يبدو أيضًا بسبب مطالبة تركيا بالعقاب البصري. لقد عاقبته إيران فعلاً ورفعته في تلك المناسبة النادرة.
كما أعلنت إيران أنها لا تنوي إلحاق الأذى بالسياح الأبرياء على الإطلاق, وفي سعيها للانتقام ، فإنها تنوي الانتقام فقط من الإسرائيليين المسؤولين عن الاغتيالات في أراضيها, أي المسؤولين الإسرائيليين.
هل الحكومة الإيرانية حقا تعبر عن غضبها من الحرس الثوري لإرسال قتلة إلى تركيا؟ السياسة الإيرانية المزدوجة هي حجر الزاوية في سلوك إيران السياسي, وبالتالي فهي لا تدعم هذا الافتراض. أو كما هو مكتوب في عاموس, هل ذهب اثنان سويًا بدون قصد؟